Nära till allt

Att bo på Norra Guldheden är att ha allt på lagom avstånd!

Vi ligger mellan Chalmers och Sahlgrenska precis bakom Geovetarcentrum vid hållplatsen Wavrinskys Plats.

Vid områdets torg – Guldhedstorget – finns en närlivsbutik, restaurang, sushi, blomsteraffär, frisör, m.m.
I Brf Guldlänken finns en hårfrisörska och en tandläkarmottagning. Föreningen har en egen lekplats och det finns fler lekplatser i området..

Genom 5-10 minuters promenad kommer du till Landala Torg vid Kapellplatsen. Här finns systembolag, apotek, livsmedelsaffär, frukt och grönsaksaffär, fiskaffär, blomsteraffär, konditori, gym, m.m. Vid Sahlgrenska sjukhuset finns bageri, pressbyrå och apotek.

Genom promenad, cykel eller kommunal trafik tar du dig även lätt till Linnéstaden, Vasastan, Korsvägen eller Avenyn och dess utbud av restauranger, affärer och fik.

Vill du uppleva mer av det grönskande Göteborg är det även nära till Botaniska Trädgården och Slottskogen. Även Änggårdsbergen bakom Sahlgrenska är fint område för rekreation.

Närmsta träningsställen är Nordic wellness vid Doktor Fries Torg, SATS vid Landala Torg Friskis och Svettis på Joanneberg och Fysiken vid Mossen. Mossen ligger bakom Chalmers och har bl a fotbollsplaner samt ett promenad och löpspår.

I närområdet finns ett antal skolor och daghem. Den närmsta är Guldhedsskolan för skolår 3-9. Mer information om skola och skolbarnomsorg finns på Centrums stadsdelsförvaltning.